Latvijas Universitātes (LU) teritorija Torņakalnā strauji attīstās – 2015. gadā durvis vēra Dabas māja, 2019. gadā tika atklāta Zinātņu māja, bet nākamā tiek celta Rakstu māja. Turpmākajos gados LU Akadēmiskā centra teritorijā plānots izbūvēt Tehnoloģiju māju, Veselības māju, Studentu un viesu māju, kā arī Sporta māju.

Konkursa mērķis ir iegūt nolikumā un projektēšanas programmā ietvertajām prasībām atbilstošu un ekonomiski pamatotu LU Akadēmiskā centra teritorijas telpiskās vīzijas metu, LU teritorijas funkcionālā zonējuma un Sporta mājas jaunbūves priekšlikumus.

Konkursa priekšmets ir būvniecības iecere, kas tiks balstīta uz žūrijas komisijas ieskatā labāko teritorijas funkcionālo zonējumu un kompleksu “Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra teritorijas plānojuma attīstības” telpisko vīziju, un Sporta mājas jaunbūves priekšlikumu.

Konkursa žūrija sastāv no LU pārstāvjiem, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāvjiem, Rīgas pilsētas arhitekta dienesta pārstāvja, Latvijas Arhitektu savienības un Latvijas Ainavu arhitektu asociācijas pārstāvjiem, Nīderlandes pilsētplānotāja.

Konkurss ir atklāts un tiek organizēts divās kārtās. Konkursa pirmā kārta norisināsies no 2022. gada 19. jūlija līdz 19. septembrim.

Kopējais konkursa atlīdzību un godalgu fonds ir 40 000 eiro.

Vairāk informācijas iespējams iegūt Elektronisko iepirkumu sistēmā un Latvijas Arhitektūras savienības mājaslapā.

Dalīties

Saistītais saturs

LU Akadēmiskā centra metu konkursā uzvar SBS ENGINEERING GROUP SP. ZOO.
17.03.2023.

LU Akadēmiskā centra metu konkursā uzvar SBS ENGINEERING GROUP SP. ZOO.