Latvijas Universitāte (LU) ir izsludinājusi iepirkumu Sporta mājas projektēšanai un būvniecībai. Sporta māja plānota kā ceturtā māja LU Akadēmiskajā centrā, papildinot tur jau esošās Dabas un Zinātņu mājas, kā arī būvniecības stadijā esošo Rakstu māju. Saskaņā ar LU Nekustamo īpašumu attīstības plānu līdz 2027. gadam, Sporta māju paredzēts atklāt 2026. gada nogalē.

LU Sporta mājas projekta mērķis ir multifunkcionāla sporta kompleksa izveide un aprīkošana, lai nodrošinātu kvalitatīvas sporta un aktīvās atpūtas iespējas LU studentiem, darbiniekiem un tuvākās apkaimes iedzīvotājiem, vienlaikus popularizējot veselīgu dzīvesveidu un veicinot sporta zinātnes un sporta studiju attīstību.

Sporta mājā būs vairākas multifunkcionālas zāles, ko varēs pielāgot dažādiem sporta veidiem. Studentu un darbinieku rīcībā būs arī plašs baseins un trenažieru zāle, pieejamas sporta laboratorijas un pētījumu centrs. Sporta mājas kopējā platība paredzēta virs 14 tūkstošiem kvadrātmetru. Plānots, ka Sporta mājā viesosies vairāk nekā 4800 apmeklētāji dienā, un tā nodrošinās 82 pastāvīgas darba vietas.

Telpu programmā ir iezīmētas: trīs dažādas ietilpības sporta halles, aerobikas zāles, deju zāle, sporta laboratorija, lielais baseins, peldētapmācības baseini, pretstraumes baseins, ģimenes zona, rehabilitācijas, fizioterapijas un masāžas centrs, fitnesa zāle, LU sporta vēstures un sasniegumu siena, 100 m skrejceļš un citas koptelpas.

Ēka kalpos par sporta ekosistēmas centru Latvijā, nodrošinot plaša spektra sporta pakalpojumus, popularizēs veselīgu dzīvesveidu un uzlabos dzīves kvalitāti. Sporta nodarbības, veselības pārbaudes bērniem un jauniešiem, duālās sporta karjeras attīstība sportistiem, sporta tehnoloģiju attīstība, fiziskās aktivitātes dažādās vecuma grupās būs tikai daļa no jaunās mājas iespējām.

Iepriekš ziņots, ka Sporta un Veselības mājas projektu realizācijai Eiropas Padomes attīstības bankas padome ir apstiprinājusi 15 miljonu eiro finansējumu.

Latvijas Universitātes sporta pirmsākumi meklējami sākot ar 1929. gadu, un tās komandas laika gaitā izcīnījušas titulus Latvijas čempionātos gandrīz visos sporta veidos. Sporta māja ir nākamais solis LU sporta sasniegumu attīstībā, jo dos iespēju apvienot veselīgu dzīvesveidu, profesionālo sportu un zinātni.

Saite uz iepirkumu Elektronisko iepirkumu sistēmā: https://www.eis.gov.lv/EKEIS/Supplier/Procurement/108158

Dalīties