Latvijas Universitātes (LU) studentiem ir iespēja bez maksas piedalīties Eiropas Investīciju bankas (EIB) vasaras skolā Luksemburgā.

EIB ir gadiem ilgs LU partneris Akadēmiskā centra attīstības programmā, kas ir ticējis vīzijai par Akadēmiskā centra izveidi Torņkalnā, piedaloties Zinātņu un Rakstu mājas finansēšanā. Jau piekto gadu EIB rīko vasaras skolu, kuras laikā studenti tiek iepazīstināti ar EIB darbības principiem, banku un finanšu sistēmu Eiropā, ar EIB vērtībām un orientāciju uz Zaļo kursu.

Arī šogad trim LU maģistrantūras studentiem būs iespēja piedalīties 10 dienu garā vasaras skolā, kas šogad notiks klātienē, Luksemburgā, no 28. jūnija līdz 9. jūlijam.

Ja esi jebkuras LU maģistrantūras programmas students un Tevi interesē banku sistēmas darbība Eiropā - piesakies!

Lai uzzinātu vairāk, iepazīsties ar EIB vasaras skolas bukletu un nolikumu, kurā atradīsi arī pieteikuma anketu! Pieteikumu sūti Evitai Sproģei (evita.sproge@lu.lv) līdz 22. aprīlim.


Biežāk uzdotie jautājumi:

Kas ir EIB vasaras skola?
Tā ir Eiropas Investīciju bankas rīkota nedēļu gara izglītības programma, kurā piedalās studenti no visas Eiropas. Studentiem ir iespēja uzzināt, kā darbojas EIB un Eiropas institūcijas, dibināt kontaktus.

Kur un kad notiks EIB vasaras skola?
EIB vasaras skola notiks Luksemburgā no 2022. gada 28. jūnija līdz 2022. gada 9. jūlijam.

Cik LU studenti tajā piedalīsies?
Konkursa kārtībā tiks izvēlēti 3 LU maģistrantūras programmas studenti.

Kas var piedalīties konkursā?
Jebkuras LU maģistrantūras studiju programmas students (ieskaitot studentus, kas absolvē maģistra studiju programmu 2022. gadā).

Kas jādara, lai piedalītos konkursā?
Jāaizpilda konkursa nolikumā esošā veidlapa (nolikuma 1. pielikums), elektroniski jāparaksta un kopā ar CV jāsūta uz evita.sproge@lu.lv.

Kāds ir pieteikšanās termiņš?
2022. gada 22. aprīlis pulksten 22.00.

Kādas ir izmaksas?
EIB sedz visas izmaksas, kas saistītas ar uzturēšanos (dzīvošana, ēšana). LU konkursā uzvarējušajiem kompensēs ceļojuma izmaksas līdz 350 EUR.


Ja vēlies uzzināt vairāk, iespējams noskatīties EIB vasaras skolas informatīvā semināra videoierakstus.

Fulčēri Bruni Ročia prezentācija par Eiropas Investīciju banku

Marko Frančīnī prezentācija par Eiropas Investīciju banku

Anas Stanesku prezentācija par Eiropas Investīciju bankas vasaras skolu 2022

EIB vasaras skola: Jautājumi un atbildes

   

Dalīties