Latvijas Universitātes Akadēmiskais centrs un teritorija, kurā plānots to paplašināt. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitāte (LU) 26. augustā pieņēma lēmumu izvērtēt iespēju Akadēmiskā centra Studentu un viesu mājas projektam piemērot Publiskās un privātās partnerības (PPP) modeli.

PPP modelis Studentu un viesu mājas projekta realizācijai potenciāli varētu sniegt dažādus ieguvumus. Salīdzinot ar tradicionālajiem projektu realizācijas modeļiem, tas paredz ilgtermiņa līgumu līdz 30 gadiem, kura ietvaros  iespējams iekļaut ne tikai projektēšanu un būvniecību, bet arī, piemēram, uzturēšanu, tādējādi samazinot LU riskus. Šāds ilgtermiņa PPP līgums  nodrošinātu, ka LU ir zināmas projekta kopējās izmaksas visā projekta dzīves cikla laikā. 

Lai izvērtētu vai PPP modelis Studentu un viesu mājas gadījumā ir visizdevīgākais Latvijas Universitātei, Akadēmiskā centra attīstības programmas komanda uzsāks finanšu un ekonomisko aprēķinu sagatavošanu.

Studentu un viesu māja kalpos kopā 400 studentu, doktorantu un viespasniedzēju  izmitināšanai, gan vienvietīgos, gan divvietīgos dzīvokļos. Studentu un viesu mājā arī paredzēts iekārtot atpūtas un mācību telpas, āra terases, LU Studentu padomes telpas, kā arī telpas kioskam vai nelielam veikalam, pilnveidojot pakalpojumu klāstu LU Akadēmiskā centra teritorijā un tās tuvumā. 

LU Akadēmiskais centrs strauji attīstās – 2015. gadā durvis vēra Dabas māja, 2019. gadā tika atklāta Zinātņu māja, bet 2023. gadā tiks pabeigta Rakstu māja. Turpmākajos gados LU Akadēmiskā centra teritorijā plānots izbūvēt Tehnoloģiju un veselības māju, Studentu un viesu māju, Sporta māju, Akadēmisko laukumu. 

Ar lēmumu ir iespējams iepazīties Centrālās finanšu un līgumu aģentūras mājaslapā.

Dalīties

Saistītais saturs

Mūkusalas ielu un LU Akadēmisko centru Torņakalnā iecerēts savienot ar jaunu gājēju un velosipēdu tiltu
16.08.2021.

Mūkusalas ielu un LU Akadēmisko centru Torņakalnā iecerēts savienot ar jaunu gājēju un velosipēdu tiltu

Akadēmiskais centrs Torņakalnā – pasaules līmeņa iespējas
26.05.2021.

Akadēmiskais centrs Torņakalnā – pasaules līmeņa iespējas