Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks un Studentu padome ielūdz LU studentus un darbiniekus uz apspriedi par Akadēmiskā centra attīstības projektu “Studentu un viesu māja”. Apspriede notiks 2021. gada 7. maijā no plkst. 15.00 līdz plkst. 16.30 platformā Microsoft Teams.

Turpinot darbu pie LU Akadēmiskā centra attīstītības, studenti un darbinieki tiek aicināti iesaistīties jaunās studiju un pētniecības vides tapšanā.

Apspriedes par projektu “Studentu un viesu māja” programma:

  • LU rektora Indriķa Muižnieka uzruna;
  • LU Infrastruktūras departamenta prezentācija par pašreizējo dienesta viesnīcu renovēšanas un attīstības plāniem;
  • LU Akadēmiskā centra attīstības programmas komandas pārstāvju prezentācija par Studentu un viesu mājas projektu;
  • Atbildes uz apspriedes dalībnieku jautājumiem, diskusijas.

Līdzās jau esošajām Dabas un Zinātņu mājai šī gada rudenī uzsāksies Rakstu mājas būvniecība, bet nākamā attīstības posma projekti ir “Tehnoloģiju māja”, “Veselības māja”, “Sporta māja”, kā arī “Studentu un viesu māja”.

Akadēmiskā centra izveide iezīmē jaunu posmu LU attīstībā un ir nozīmīgs solis Latvijas augstākās izglītības konkurētspējas stiprināšanā. Mūsdienīgs studiju un pētniecības centrs ir būtisks ieguldījums mūsu valsts ilgtspējā, jo iespēja šeit attīstīties, strādāt un dzīvot piesaistīs talantus un gudrākos prātus ne vien no Latvijas, bet arī pasaules. Jau šobrīd esošās ēkas - Dabas un Zinātņu māja - ar ērtu un patīkamu vidi studijām un zinātniskajam darbam, ir viena no pievilcīgākajām augstākās izglītības iestādēm Baltijas reģionā un tās potenciāls pieaugs ar katru īstenoto projektu.

Aicinām ikvienu piedalīties apspriedē, lai iepazītos ar projektu “Studentu un viesu māja”, uzdotu jautājumus un iesaistītos diskusijā. Pieslēgties apspriedei ir iespējams ŠEIT.

Dalīties