Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Dabas mājas ēka ir projektēta tā, lai tā radītu vienlīdzīgas iespējas ikvienam LU saimes loceklim un viesiem to izmantot un saņemt nepieciešamos pakalpojumus. Ir ievēroti priekšnosacījumi, lai būtu nodrošinātas katra indivīda patstāvīgas pārvietošanās iespējas, piekļūšana objektam, elementāro vajadzību nodrošināšana un iespēja patstāvīgi veikt nodomāto darbību un saņemt pakalpojumus.

  • 10 autostāvvietas personām ar īpašām vajadzībām;
  • Magnum auditorijā paredzētas speciālas vietas cilvēkiem ratiņkrēslā;
  • Vertikālo pārvietošanos starp stāviem nodrošina 3 lifti;
  • Panorāmas liftos stāvi tiek paziņoti latviešu valodā, uz stāvu pogām nodrošināti uzraksti Braila rakstā;
  • Kāpņu laidiem ir ar kontrastējošu krāsu atzīmēti pirmie un pēdējie pakāpieni;
  • Nodrošināti arī citi vides pieejamības risinājumi, piemēram, ratiņkrēsliem atbilstošs durvju platums un izlietņu augstums, trauksmes pogas tualetēs.

Akadēmiskā centra vides pieejamības risinājumus augstu novērtējusi invalīdu un viņu draugu biedrība “Apeirons”, 2015. gadā piešķirot balvu “Zelta kruķis” nominācijā gada humānākā ēka.